Özellikle 4 bir tarafı sularla çevrili bir ada ülkesi için çok önemli uygulamalardan biri bohçalama.
Doğru ve maliyetli bir yöntem. Ve kesin çözüm. Bohçalama metodu ile ilerleyen dönemde binanızda asla rutubet görmeyeceksiniz.
Detaylar Kıbrıs Emlak Merkezi’nde.
Bir ada ülkesi olan Kuzey Kıbrıs inşaatlarında özellikle uygulanması gereken bir metot bohçalama.
Başkent Lefkoşa dışında bütün yerleşim merkezlerinde deniz olduğunu düşünürsek, ıslak zemin neredeyse kaçınılmaz.
Maliyeti ve zahmeti yüksek bir uygulama ancak sonucunda binanızı sudan ve nemden koruyarak depreme karşı daha dayanıklı hale getirecek bir uygulama aynı zamanda.
Bohçalama, temelden başlayarak toprakla temas eden bütün yüzeylere tek parça su yalıtım uygulaması yapılmasıdır.
Binaların temel yalıtımında mutlaka kullanılması gereken bir metot olan bohçalama, binanın olmazsa olmazları arasında bulunuyor.
Yapıları en çok tehdit eden unsurlar arasında olan yağmur, kar, toprağın nemi, yapının inşa edildiği zemindeki yeraltı suyu ile banyo ve tuvalette bol miktarda kullanılan su zamanla binanıza zarar verir.
İşte tam da burada devreye bohçalama yöntemi giriyor. Bu yöntemle binayı suyun zararlı etkilerine karşı korumak için bohçalama yöntemi ile su yalıtımı yapılıyor.
Su yalıtımı doğru yapılmayan bina, zamanla rutubetle savaşmaya başlar ve rutubet de binayı depreme karşı dayanıksız hale gelir.
Temel bohçalaması yapılmış bir binanın ömrü çok daha uzun olur.
Bu yüzden ev satın alırken, lütfen bohçalama yapılıp yapılmadığını araştırın. Siz bilinçli olun ki bu yöntem standart hale gelsin.
Peki nasıl yapılıyor bohçalama sistemi?
Bohçalama, yönteminde yalıtım tabakası hazırlanıyor ve bohçanın içine yapının temeli oturtuluyor. Bir nevi binayı poşetin içine koyduğunuzu düşünün.
Bohçalama, binanın beton perdenin temeli ve bodrum perdelerini yeraltı sularının zararlı etkilerine karşı ve yeraltı suyu olmayan zeminlerde de yer altında oluşabilecek sülfatların etkilerine karşı koruma amacıyla uygulanıyor.
Yalıtım yapılmamış ya da yanlış yalıtım uygulamaları yapı ömrünü kısaltırken, yapıda geri dönüşü olmayan sorunlara da neden olabiliyor.
Binanın ömrünü uzatmak için uygun malzeme, detay ve nitelikli uygulamalarla su-nem yalıtımı mutlaka yapılmalıdır.
Özetle, çölde bile inşaat yapmak isteseniz binanızı su ve oluşabilecek nemden koruma amaçlı, daha temel atılırken bohçalama yöntemi uygulanmalıdır. Aksi durumda rutubetten asla kurtulamayacaksınız.
Rutubet demek, depreme dayanıksız bina demek.
Binanızı ve sağlığınızı koruyun.
KIBRIS EMLAK MERKEZİ
Etiketler: bohçalama, su, rutubet, depremEn güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun