2022 © Kıbrısemlakmerkezi.com
yakınlaştırmayı etkinleştirmek için tıklayın
aranıyor
Hiç sonuç bulamadık
haritayı aç
Görüntüle Yol haritası Uydu Hibrit Arazi Lokasyonum Tam ekran Önceki Sonraki
Gelişmiş Arama
Arama sonuçlarınız

Kuzey Kıbrıs’ta Asansör Bakımı İçin Three Brothers Direktörü Yıldız Avcı’dan Uyarılar

26 Ekim 2021

Kuzey Kıbrıs’ta asansör kullanımı hızla yaygınlaşıyor. Peki asansör bakımında nelere dikkat etmek gerekir? Three Brothers Direktörü Yıldız Avcı asansör kullanımı ve bakımı ile ilgili dikkat çeken bilgiler paylaştı. Detaylar Kıbrıs Emlak Merkezi’nde.

kıbrıs asansör

Kuzey Kıbrıs’ta Asansör Bakımı İçin Three Brothers Direktörü Yıldız Avcı’dan Uyarılar

Kuzey Kıbrıs’ta apartman hayatı yıllarca pek talep görmedi. En önemli sebebi ortak yaşamın sorumluluklarının bölüşümünde yaşanan sıkıntılardı.

Örneğin apartman aydınlatmaları hep arıza verdi, çoğunlukla apartmanlar karanlıktı.

Ve ikinci konu temizlik, o da biraz can sıkıcıydı.

Fakat konut projelerinin hızlı artışı ile birlikte, özellikle de rezidans konseptinin yaygınlaşmasıyla apartmana dönüş oldu tekrar. Bu kez daha derli toplu bir düzen oturdu.

Eski evlere göre değişen bir şey daha vardı, asansörler eklendi yeni apartmanlara. Neredeyse artık her apartman asansörlü.

Asansör, kullanan için büyük kolaylık. İnşa eden ve yöneten içinse ayrı bir sorumluluk. Yapımından bakımına kadar ihmale gelmeyecek bir apartman içi ulaşım aracı.

İnşaat maliyetini kısmak için malzeme kalitesini düşüren, hatta elektrik prizinden bile vazgeçenleri duyunca, can taşıyan asansör konusu biraz tedirgin ediyor açıkçası.

Asansör için kurulan panoların yüksek kalitede ve güçlü olması, halatların belirli periyotlarda değişim gerekliliği ve apartmanda kullanılan asansörün devlet tarafından da onaylı olması önem taşıyan noktalar arasında.

Peki yapımdan sonra, yani bakım süreci nasıl işletilmeli ve asansör kullanırken nelere dikkat edilmeli? Three Brothers Direktörü Yıldız Avcı ile konuştuk.

“İşin Uzmanı ve Yetkilisi Şart”

Asansörde bakım ve güvenliği nasıl sağlarız?

Asansör apartman hayatı için büyük kolaylık. Herkes için konfor sağlıyor. Bu konforu güvenli bir şekilde sürdürmek için bakım olmazsa olmaz. Asansörlerin standart bakımı ayda bir bu işin uzmanı ve yetkisi olan kişiler tarafından yapılmalı. Asansörlerin üzerine de bakım tarihleri, yolcuların da görmesi açısından mutlaka not edilmeli. Bu bakımlar hem asansörün sağlıklı çalışmasını sağlar, hem de ömrünü uzatır.

“Asansör Bakımı İhmale Gelmez”

Asansörün yapılan bakımını kullanıcı anlayabilir mi?

Bakımın yapıldığı yer müşterinin görmediği alan, yani asansör kuyusu tarafı. Bu kuyunun içinde birçok ekipman var, asansörleri taşıyan halatlar var. O yüzden bu iş ihmale gelmez. Bakımları mutlaka ve mutlaka bu işin uzmanı ve yetkisi olan kişiler yapmalı. Apartman görevlisi veya sorumlusu da yapılan işleri kontrol etmeli. Gelmeden bakım yaptım demek, işi bilmeden bakım yapmayı denemek istenmeyen kazalara sebebiyet verebilir. Bu işin şakası olmaz.

“Aynı Anda Tüm Düğmelere Basmayın”

Asansör kullanımında bizlerin sıklıkla yaptığı hatalar nelerdir?

En sık tekrarlanan hata, asansör düğmelerine sık sık basmak. Hepsine aynı anda basılıyor kimi zaman. Hepsine ayna anda basmak, asansörü hızlandırmaz. Bastığınız her düğme, asansörün beynine bir komut gönderiyor. Yani bu yapılan sistemsel karışıklığa bile sebep olabilir.

Çift asansörler (Dubleks Asansör) için ise başka bir konu var. Daha fazla hastane, otel ve yurtlarda bulunuyor bu asansör modelleri. Bu asansörlerde katlarda çağırma butonları aşağı yöne ve yukarı yöne şeklindedir. Bu alanlardaki kullanıcı ne yöne gideceğini bildiğinden bu butonlara aynı anda basmak asansörü hem meşgul ediyor, hem diğer bekleyenleri mağdur ediyor. Gideceğimiz yönün butonuna basarak hem asansörü korumuş oluruz, hem de diğer bekleyen insanları düşünmüş oluruz. Bu konuya dikkat edilmesi her zaman tercihimizdir.

Bir diğer konu ise asansörleri amacı dışında kullanmak. Eğer apartmanda yük asansörü yoksa, ki çoğu apartmanda yok, bu küçük asansörlerle eşya taşımak tehlikeli bir durum. Taşınırken, büyük ölçekli eşyalar için merdiven kullanmalısınız.

Asansörlerin kapasiteleri içerisindeki panolarda yazmaktadır. Kişi sayısı ve yük kapasitesine dikkat etmeliyiz.

“Asansör Kapılarına Dikkat”

Asansörü güvenli kullanımda bizler ne gibi önlemler almalıyız?

Öncelikle çocuklarımıza dikkat etmeliyiz. Yasa gereği 12 yaşından küçük çocukların yalnız binmesi yasak. Hele ki küçük çocukları, kesinlikle tek başına bırakmamalıyız.

Asansöre binerken kapılarına dikkat etmeliyiz, tam kapanma anında sensör sizi görmeyebilir. Eliniz, ayağınız, omuzunuz sıkışabilir. O yüzden asansör gidiyorsa, bırakın gitsin. Tekrar çağırırsınız.

Aynı şekilde inerken de dikkat şart. İneceğiniz kata geldiyseniz, seri hareket etmelisiniz. Aynı şekilde kapı kapanırken, yine sensörün kör noktasında kalırsanız, kapı sizi sıkıştırabilir.

Ayrıca asansöre binerken olası bir arıza durumuna karşı,  üzerimizde cep telefonu bulunduralım. Kalabalık bir grup asansöre bineceksek önden birkaç kişi, arkadan birkaç kişi asansörü kullanmak olası bir arıza durumunda diğer arkadaşların hemen müdahale etmesi ve yardım sürecinin hızlandırılması mümkün olacaktır.

KIBRIS EMLAK MERKEZİ


Etiketler: , En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Listeleri Karşılaştır